We hebben inmiddels een klein begin gemaakt met het plukken van de Mierlose Zwarte!
De eerste kersen van dit ras plukken we van de hoogstambomen in onze wei.
deze zijn eerder rijp dan de Mierlose Zwarte onder de overkapping omdat ze meer zon krijgen.
De oogst ziet er goed uit en we verwachten dan ook heel Mierlo en omstreken van deze dorpskers te kunnen voorzien, zodat de kirzenstreuf weer veelvuldig op het menu kan.

Naast de Mierlose Zwarte plukken we ook andere rassen. Dat wisselt naar gelang een bepaald ras weer genoeg rijpe kersen heeft hangen.
Kersen rijpen namelijk – anders dan bijvoorbeeld aardbeien – niet na waardoor ze zo rijp mogelijk geplukt moeten worden.
Momenteel plukken we onder andere de Burlat, dit is een wat zachtere, zoete kers. Ook plukken we twee nieuwe rassen: de Prim en de Sweet Ariana.
Dit zijn dikke, zoete stevige kersen. De Prim dreigt zelfs de Kordia van haar troon te stoten.

Omleiding

Helaas is het stukje Bekelaar vanaf de rotonde naar de kruising met de Loeswijk afgesloten tot de Bouwvak. Door middel

Lees verder »

Restaurant

Aangezien steeds meer gasten hun weg naar ons restaurant hebben gevonden zitten we regelmatig vol en moeten we mensen teleurstellen.

Lees verder »

Asperges

We steken nog een paar weken kraakverse asperges. Doordat we met de vroege velden al hebben moeten stoppen om het

Lees verder »

Vind je dit bericht leuk?

Deel het dan met al je vrienden en bekenden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Hier vindt u ons